Краківська ковбаса своїми руками: простий рецепт натуральної м'ясної закуски в духовці

Автор: Шевченко Лилия

Магазинна ковбаса - продукт наполовину штучний і дуже шкідливий для здоров'я. Щоб не наражати себе і свою сім'ю на небезпеку, смачну і безпечну ковбаску слід готувати самостійно. Тим більше, що рецепт дуже простий.

Краківська ковбаса своїми руками: простий рецепт натуральної м'ясної закуски в духовці - today.ua

Домашня краківська ковбаса

Складові:

  • 1,5 кг свинини
  • 500 г яловичини
  • 500 г свинячого сала
  • 250 мл крижаної води
  • 40 грам кухонної солі
  • 30 грам сухого молока
  • 5 грам нитритной солі 6.25%
  • По 1 ч. л. меленого чорного перцю, сухого часнику і цукру
  • По 0.5 ч. л. запашного перцю і кардамону
  • Тонка натуральна свиняча оболонка

Спосіб приготування:

Свинину, яловичину і сало пропустити через м'ясорубку двічі. Сало має бути злегка підмороженим. Окремо змішати спеції з сухим молоком. Пересипати до м'ясного фаршу. Влити склянку крижаної води і перемішати руками протягом десяти хвилин.

Популярні зараз

У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Вимішувати фарш слід в гумових рукавичках, щоб жир не танув від тепла рук. Накрити миску з фаршем кришкою і відправити в холодильник на добу. Краківська ковбаса своїми руками: простий рецепт натуральної м'ясної закуски в духовці Готовою ковбасною сумішшю наповнити кишку, використовуючи спеціальну насадку на м'ясорубку. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти 5-7 кілець ковбаси, вагою близько 400 грам. Перев'язати кінчики ковбасок ниткою, а оболонку в деяких місцях наколоти голкою.

Обсушити краківські ковбаски паперовими рушниками, укласти на змащену олією решітку і відправити в духовку, розігріту до температури 80 градусів на 1 годину. Потім поставити в духовку блюдце з водою. Загальний час запікання ковбаси при такій температурі близько трьох годин.

Після вимкнення духовки дати ковбаскам охолонути, витерти кожну насухо рушником і розвісити сушитися на 24-36 годин при кімнатній температурі. Готову краківську ковбасу можна заморозити, щоб продовжити термін придатності.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Обов'язково приготуйте спецію, яку в Японії називають приправою довгожителів. Гомасіо або кунжутна сіль поліпшить смак страв і захистить від хвороб.

Головне