Магазинна ковбаса - продукт наполовину штучний і дуже шкідливий для здоров'я. Щоб не наражати себе і свою сім'ю на небезпеку, смачну і безпечну ковбаску слід готувати самостійно. Тим більше, що рецепт дуже простий.
Домашня краківська ковбаса
Складові:
- 1,5 кг свинини
- 500 г яловичини
- 500 г свинячого сала
- 250 мл крижаної води
- 40 грам кухонної солі
- 30 грам сухого молока
- 5 грам нитритной солі 6.25%
- По 1 ч. л. меленого чорного перцю, сухого часнику і цукру
- По 0.5 ч. л. запашного перцю і кардамону
- Тонка натуральна свиняча оболонка
Спосіб приготування:
Свинину, яловичину і сало пропустити через м'ясорубку двічі. Сало має бути злегка підмороженим. Окремо змішати спеції з сухим молоком. Пересипати до м'ясного фаршу. Влити склянку крижаної води і перемішати руками протягом десяти хвилин.
Вимішувати фарш слід в гумових рукавичках, щоб жир не танув від тепла рук. Накрити миску з фаршем кришкою і відправити в холодильник на добу.
Обсушити краківські ковбаски паперовими рушниками, укласти на змащену олією решітку і відправити в духовку, розігріту до температури 80 градусів на 1 годину. Потім поставити в духовку блюдце з водою. Загальний час запікання ковбаси при такій температурі близько трьох годин.
Після вимкнення духовки дати ковбаскам охолонути, витерти кожну насухо рушником і розвісити сушитися на 24-36 годин при кімнатній температурі. Готову краківську ковбасу можна заморозити, щоб продовжити термін придатності.
Смачного!
Обов'язково приготуйте спецію, яку в Японії називають приправою довгожителів. Гомасіо або кунжутна сіль поліпшить смак страв і захистить від хвороб.