Today.ua

Краківська ковбаса своїми руками: простий рецепт натуральної м'ясної закуски в духовці

Магазинна ковбаса - продукт наполовину штучний і дуже шкідливий для здоров'я. Щоб не наражати себе і свою сім'ю на небезпеку, смачну і безпечну ковбаску слід готувати самостійно. Тим більше, що рецепт дуже простий.

Домашня краківська ковбаса

Складові:

Спосіб приготування:

Свинину, яловичину і сало пропустити через м'ясорубку двічі. Сало має бути злегка підмороженим. Окремо змішати спеції з сухим молоком. Пересипати до м'ясного фаршу. Влити склянку крижаної води і перемішати руками протягом десяти хвилин.

Вимішувати фарш слід в гумових рукавичках, щоб жир не танув від тепла рук. Накрити миску з фаршем кришкою і відправити в холодильник на добу. Готовою ковбасною сумішшю наповнити кишку, використовуючи спеціальну насадку на м'ясорубку. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти 5-7 кілець ковбаси, вагою близько 400 грам. Перев'язати кінчики ковбасок ниткою, а оболонку в деяких місцях наколоти голкою.

Обсушити краківські ковбаски паперовими рушниками, укласти на змащену олією решітку і відправити в духовку, розігріту до температури 80 градусів на 1 годину. Потім поставити в духовку блюдце з водою. Загальний час запікання ковбаси при такій температурі близько трьох годин.

Після вимкнення духовки дати ковбаскам охолонути, витерти кожну насухо рушником і розвісити сушитися на 24-36 годин при кімнатній температурі. Готову краківську ковбасу можна заморозити, щоб продовжити термін придатності.

Смачного!

Обов'язково приготуйте спецію, яку в Японії називають приправою довгожителів. Гомасіо або кунжутна сіль поліпшить смак страв і захистить від хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ