Червоний борщ - одна з найпопулярніших, смачних і корисних для здоров'я перших страв. Ніякі супи, навіть найвишуканіші і дорогі за складом, не можуть конкурувати з борщем. Пропонуємо вам рецепт чудового блюда, в якому немає м'яса і капусти, зате є інші овочі і, звичайно ж, гриби.
Червоний борщ з грибами і коренем селери
Інгредієнти:
- 3 червоні буряка
- 200 г грибів
- 1 корінь петрушки
- 1 морква
- 0,3 кореня селери
- 4 горошини чорного перцю
- 2 горошини запашного перцю
- 1 часточка часнику
- 2 цибулини
- 1 лавровий лист
- 2 ст. л. томатної пасти
- 0,3 ч. л. меленого чорного перцю
- 0,5 ч. л. цукру
- 1 ч. л. морської солі
У глибоку каструлю складіть порізані тонкою соломкою моркву, буряк, корінь петрушки і селери. Залийте 3 літрами холодної води, поставте на вогонь і готуйте близько 40 хвилин після закипання. Потім додайте порізані на часточки гриби, варіть ще хвилин 10.
Цибулю дрібно поріжте, обсмажте на олії до золотистої скоринки, додайте пропущений через прес часник, томатну пасту, готуйте ще пару хвилин і зніміть з вогню. Перекладіть в каструлю з овочами і грибами. Додайте спеції, посоліть і поперчіть за смаком.
Смачного!
Дізнайтеся також, як приготувати ідеальний салат «Оселедець під шубою». Рецепт простий, але з нюансами.