Кукурудза смачна, як на морі: секретний спосіб варіння качанів

Автор: Леся Ловіцька

Кукурудзу люблять багато дорослих, а про дітей і говорити не доводиться. Зараз саме розпочався сезон – і продукт продається як на ринках, так і в супермаркетах. Однак мало хто знає про тонкощі приготування качанів. Є секретний спосіб варіння – щоб кукурудза вийшла особливо смачною.

Кукурудза смачна, як на морі: секретний спосіб варіння качанів - today.ua

Кукурудза у "еталонному" вигляді продається на курортах. Місцеві жителі досягли досконалості у її приготуванні. Цього року українське море недоступне, а ось смачні ласощі – цілком.

Більшість сортів вариться досить швидко. Кукурудзу потрібно очистити від листя, промити і відправити варитися, заливши окропом. Так вона вийде багатшою на смак.

За кілька хвилин до закінчення варіння її можна посолити. А можна – посипати сіллю вже готові качани.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Кукурудза смачна, як на морі: секретний спосіб варіння качанів Молочна кукурудза буде готова за п'ять хвилин варіння в окропі, молода – через 10-30 хвилин, зріла – через 40 хвилин, а стара – через 2-4 години. Додайте під час варіння трохи цукру.

Секретний спосіб приготування – у молоці. Він особливо підходить для зрілої кукурудзи. Її потрібно відправити в розчин із води та молока у співвідношенні 1 до 3. Вода потрібна, щоб качани не підгоріли.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Також додайте до каструлі 100 вершкового масла. Варіть молоді качани близько 10 хвилин, старі– до 30 хвилин.

Нагадаємо, що кукурудза може бути шкідливою для здоров'я – деяким людям краще виключити її з раціону.