Today.ua

Кукурудза смачна, як на морі: секретний спосіб варіння качанів

Кукурудзу люблять багато дорослих, а про дітей і говорити не доводиться. Зараз саме розпочався сезон – і продукт продається як на ринках, так і в супермаркетах. Однак мало хто знає про тонкощі приготування качанів. Є секретний спосіб варіння – щоб кукурудза вийшла особливо смачною.

Кукурудза у "еталонному" вигляді продається на курортах. Місцеві жителі досягли досконалості у її приготуванні. Цього року українське море недоступне, а ось смачні ласощі – цілком.

Більшість сортів вариться досить швидко. Кукурудзу потрібно очистити від листя, промити і відправити варитися, заливши окропом. Так вона вийде багатшою на смак.

За кілька хвилин до закінчення варіння її можна посолити. А можна – посипати сіллю вже готові качани.

Молочна кукурудза буде готова за п'ять хвилин варіння в окропі, молода – через 10-30 хвилин, зріла – через 40 хвилин, а стара – через 2-4 години. Додайте під час варіння трохи цукру.

Секретний спосіб приготування – у молоці. Він особливо підходить для зрілої кукурудзи. Її потрібно відправити в розчин із води та молока у співвідношенні 1 до 3. Вода потрібна, щоб качани не підгоріли.

Також додайте до каструлі 100 вершкового масла. Варіть молоді качани близько 10 хвилин, старі– до 30 хвилин.

Нагадаємо, що кукурудза може бути шкідливою для здоров'я – деяким людям краще виключити її з раціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ