Today.ua

Курячі грудки стають сухими при запіканні: два секретні інгредієнти зроблять м'ясо соковитим

Куряче м'ясо вважається одним із найбільш дієтичним. У ньому багато білка, а найкорисніше м'ясо виходить при варінні, запіканні або на пару. Але дуже часто господині скаржаться на те, що запечені грудки виходить недостатньо соковитими. Досвідчені кулінари назвали два інгредієнти, які виправлять цю проблему.

Два інгредієнти для маринаду м'яса

Курячі грудки в духовці вийдуть дуже ніжними і соковитими навіть за високої температури, якщо використовувати для їх маринаду два поширених інгредієнти: кетчуп і сметану. Також кетчуп можна замінити на домашню аджику, а сметану на натуральний йогурт, що навіть краще, якщо ви стежите за фігурою.

Перед приготуванням курячі грудки потрібно замаринувати в однаковій кількості сметани та кетчупу, наприклад, 1 столова ложка кисломолочного продукту та 1 столова ложка червоного соусу. Досить і 15 хвилин, щоб м'ясо промаринувалося.

Завдяки цьому маринаду курячі грудки залишаться соковитими. Деякі кулінари замінюють сметану на майонез, але цього робити не рекомендується, адже це дуже канцерогенний продукт, в якому міститься безліч "їшок" та шкідливих добавок. Також там непомірна кількість цукру та солі.

Якщо ви берете сметану та аджику, то солити і перчити маринад додатково не потрібно, адже домашня аджика часто вже має достатньо солі. Те саме стосується покупного кетчупу.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати під час смаження м'яса, щоб воно не ставало жорстким - чотири секретні інгредієнти виправлять цю проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ