Квашена капуста на зиму: секрети приготування хрусткого салату з довгим терміном придатності

Автор: Шевченко Лилия

Квашена капуста - це не просто смачний салат і закуска, при правильному приготуванні в ній зберігається величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Авітаміноз і сезонні хвороби будуть вам не страшні. Якщо капуста була поквашена за всіма правилами, то вона збереже свої смакові і цілющі якості до самої весни. Про ці правила і поговоримо далі ...

Квашена капуста на зиму: секрети приготування хрусткого салату з довгим терміном придатності - today.ua

1. Для даного виду заготовок годиться білокачанна капуста пізніх або середніх сортів. Молода капустка або овоч іншого сорту не годиться.

2. Дрібно посічену капусту слід гарненько пом'яти з сіллю і цукром, щоб вона випустила багато соку. Потім утрамбуйте її у велику діжку, не забувайте щодня протикати всю товщу спицею, щоб вийшли гази, що утворюються всередині.

3. Процес бродіння при кімнатній температурі не повинен тривати більше 4 днів, в іншому випадку салат стане занадто кислим. Як тільки капуста придбала приємний кислуватий смак, відразу ж віднесіть її на холод для тривалого зберігання.Квашена капуста на зиму: секрети приготування хрусткого салату з довгим терміном придатності 4. В процесі бродіння, а потім і зберігання капуста повинна бути занурена в розсіл, а це значить, що зберігати її, не встановивши важкий гніт, не можна!

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

5. На кожен кілограм капусти береться 1 ст. л. крупної повареної солі (йодована категорично не годиться). Недосол і пересол однаково зіпсують салат.

Нагадаємо, раніше вчені встановили, що квашена капуста в раціоні захищає від коронавіруса.