Квашена капуста - це не просто смачний салат і закуска, при правильному приготуванні в ній зберігається величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Авітаміноз і сезонні хвороби будуть вам не страшні. Якщо капуста була поквашена за всіма правилами, то вона збереже свої смакові і цілющі якості до самої весни. Про ці правила і поговоримо далі ...
1. Для даного виду заготовок годиться білокачанна капуста пізніх або середніх сортів. Молода капустка або овоч іншого сорту не годиться.
2. Дрібно посічену капусту слід гарненько пом'яти з сіллю і цукром, щоб вона випустила багато соку. Потім утрамбуйте її у велику діжку, не забувайте щодня протикати всю товщу спицею, щоб вийшли гази, що утворюються всередині.
3. Процес бродіння при кімнатній температурі не повинен тривати більше 4 днів, в іншому випадку салат стане занадто кислим. Як тільки капуста придбала приємний кислуватий смак, відразу ж віднесіть її на холод для тривалого зберігання.
5. На кожен кілограм капусти береться 1 ст. л. крупної повареної солі (йодована категорично не годиться). Недосол і пересол однаково зіпсують салат.
Нагадаємо, раніше вчені встановили, що квашена капуста в раціоні захищає від коронавіруса.