Квашені огірки готуються набагато довше, ніж їх їдять - за лічені хвилини. Вони будуть готовими вже за три дні – як малосольні. А якщо почекати тиждень, смак не відрізнити від тих, що готуються у бочках.
Щоб приготувати квашені огірки, вам, крім цих овочів, знадобляться такі інгредієнти:
- гілки кропу;
- листя хрону;
- листя вишні;
- чорний перець горошком;
- духмяний перець;
- лавровий лист;
- гострий перець;
- часник;
- сіль.
Візьміть банки і покладіть на дно по гілочці кропу, хрону та вишні. Туди ж відправте спеції, шматочок гострого перцю і кілька зубчиків часнику – за смаком.
Наповніть ємності огірками, після чого засипте сіль. Розраховуйте її кількість із пропорції одна столова ложка на літрову банку. Залийте огірки чистою холодною водою. Оптимально використовувати воду з колодязя чи свердловини, а не з-під крану.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Банки прикрийте кришками та залиште при кімнатній температурі. Вже через три дні можна насолоджуватися напрочуд смачними огірками. Через тиждень вони добре проквасяться - ідеальна закуска до будь-якого гарніру. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати квашені помідори без оцту.