Квашені огірки – як бочкові: простий та смачний рецепт гострої закуски

Автор: Леся Ловіцька

Квашені огірки готуються набагато довше, ніж їх їдять - за лічені хвилини. Вони будуть готовими вже за три дні – як малосольні. А якщо почекати тиждень, смак не відрізнити від тих, що готуються у бочках.

Квашені огірки – як бочкові: простий та смачний рецепт гострої закуски  - today.ua

Щоб приготувати квашені огірки, вам, крім цих овочів, знадобляться такі інгредієнти:

  • гілки кропу;
  • листя хрону;
  • листя вишні;
  • чорний перець горошком;
  • духмяний перець;
  • лавровий лист;
  • гострий перець;
  • часник;
  • сіль.

Візьміть банки і покладіть на дно по гілочці кропу, хрону та вишні. Туди ж відправте спеції, шматочок гострого перцю і кілька зубчиків часнику – за смаком.

Квашені огірки – як бочкові: простий та смачний рецепт гострої закуски Наповніть ємності огірками, після чого засипте сіль. Розраховуйте її кількість із пропорції одна столова ложка на літрову банку. Залийте огірки чистою холодною водою. Оптимально використовувати воду з колодязя чи свердловини, а не з-під крану.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Банки прикрийте кришками та залиште при кімнатній температурі. Вже через три дні можна насолоджуватися напрочуд смачними огірками. Через тиждень вони добре проквасяться - ідеальна закуска до будь-якого гарніру. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати квашені помідори без оцту.