Today.ua

Квашені огірки – як бочкові: простий та смачний рецепт гострої закуски

Квашені огірки готуються набагато довше, ніж їх їдять - за лічені хвилини. Вони будуть готовими вже за три дні – як малосольні. А якщо почекати тиждень, смак не відрізнити від тих, що готуються у бочках.

Щоб приготувати квашені огірки, вам, крім цих овочів, знадобляться такі інгредієнти:

Візьміть банки і покладіть на дно по гілочці кропу, хрону та вишні. Туди ж відправте спеції, шматочок гострого перцю і кілька зубчиків часнику – за смаком.

Наповніть ємності огірками, після чого засипте сіль. Розраховуйте її кількість із пропорції одна столова ложка на літрову банку. Залийте огірки чистою холодною водою. Оптимально використовувати воду з колодязя чи свердловини, а не з-під крану.

Банки прикрийте кришками та залиште при кімнатній температурі. Вже через три дні можна насолоджуватися напрочуд смачними огірками. Через тиждень вони добре проквасяться - ідеальна закуска до будь-якого гарніру. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати квашені помідори без оцту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ