Квашені помідори – чудовий варіант закуски і влітку, і взимку. Соковиті, гострі та дуже смачні – такими вони виходять у досвідчених господинь. Спробуйте приготувати їх за простим рецептом.
Квашені помідори стануть чудовим доповненням до будь-якого гарніру, м'яса та риби. Апетитні овочі можна заготовити на зиму та зберігати у прохолодному місці – у погребі або на балконі. Вибирайте помідори середнього розміру, м'ясисті та щільні – вони будуть найсмачнішими.
Вам знадобляться:
- 0,5 кг помідорів;
- 25 г цукру;
- 40 г солі;
- 5 г чорного перцю горошком;
- 5 г запашного перцю;
- стебло кропу.
- 2 лаврові листи;
- літр води.
Добре промийте томати. Їх, на відміну від огірків, краще квасити гарячим, а чи не холодним способом. Для цього необхідно приготувати маринад. Налийте воду в каструлю, додайте в неї сіль, цукор і спеції, що залишилися. Якщо любите гостре – додайте головку очищеного часнику. Закип'ятіть розсіл і залиште його остигати.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Візьміть банку, миску або форму, в якій збираєтеся квасити помідори. Покладіть на дно стебло кропу та лавровий лист. Можна також використовувати петрушку – для приємнішого аромату та пряного смаку. Потім наповніть ємність помідорами – не надто щільно, щоб не пом'яти овочі.
Залийте томати розсолом та залиште в теплому місці на тиждень. За цей період пройдуть процеси бродіння – і помідори заквасяться. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати гострі консервовані помідори без стерилізації на зиму.