Ліниві пельмені готуються так само просто, як і ліниві голубці або вареники. Рецепти створені для тих, хто любить смачні страви, але не хоче довго стояти на кухні та готувати. Ситну вечерю можуть зробити собі навіть холостяки.
Щоб приготувати ліниві пельмені, вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 400 г фаршу;
- 2,5 склянки борошна;
- цибулина;
- 3 з. часнику;
- склянка сметани;
- склянка води;
- ¾ склянки томатної пасти;
- лист лавровий;
- рослинна олія;
- сіль та спеції за смаком.
Закип'ятіть воду і змішайте її з кількома столовими ложками олії. Додайте борошно і сіль, добре вимішайте. Скачайте тісто в кулю і залишити його відпочити хвилин на 15 під рушником.
Змішайте фарш зі спеціями та часником. Посоліть його і поперчіть.
Розкатайте тісто в пласт та розподіліть по ньому м'ясну начинку. Скачайте рулетом і наріжте його на шматочки шириною близько 2 см.
Візьміть глибоку фору для запікання і змастіть її маслом. Акуратно викладіть пельмені. Змішайте томатну пасту або томатний соус зі сметаною, після чого залийте ліниві пельмені. Накрийте форму фольгою - блискучою стороною назовні.
При подачі ліниві пельмені можна посипати зеленню. Вони ідеально поєднуються із легким овочевим салатом. Смачного!