Today.ua

Улюблена страва президента України: що обожнює їсти Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що не вибагливий ні в їжі, ні в чому іншому. Однак у нього, як і у всіх, є улюблена страва. Вона досить просто готується.

Глава держави із задоволенням їсть все, що готує його дружина Олена. Він любить рибу, шашлик, супи та овочеві салати. А найулюбленіша страва Володимира Зеленського – соковитий стейк із яловичини у тандирі.

"Я взагалі люблю готувати м'ясо на грилі, хоча дуже рідко роблю це", - поділився гарант.

Щоб приготувати стейк, потрібно порізати яловичину на шматки товщиною близько 2,5 см. М'ясо слід просушити серветкою та натерти сумішшю їхньої солі та чорного перцю.

Розігрійте тандир до 71 градуса та помістіть у нього стейки. Через десять хвилин їх потрібно перевернути на інший бік і засмажити до рум'яної скоринки.

Важливо не пересушити м'ясо. Виймайте його на тарілку та залиште хвилин на десять.

Зеленський не любить їсти на самоті – йому подобається, коли поруч всі члени сім'ї. Президент не відмовляє собі у фастфуді, коли не встигає пообідати. Він також зізнався, що Київ асоціюється у нього із запахом цього шаурми біля метро.

"Коли у тебе напружений графік, шаурма може стати рішенням. У цьому, як бачите, немає нічого страшного, незручного і тим більше – ганебного. А ще – допомагає не відриватися від людей. Для тих, хто при владі, це корисно. Рекомендую" , – якось відзначив український лідер.

Напередодні Володимир Зеленський зустрівся у Києві із британським прем'єром Борисом Джонсоном. Він удостоїв його почесним подарунком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ