Today.ua

Мало води та додавання олії: названо поширені помилки, чому злипаються макарони при готуванні

Дуже часто буває так, що макарони виходять не такими розсипчастими та пружними як у рецепті. Це пов'язано з тим, що всі ми часто робимо одні й ті самі помилки, через що макарони часто злипаються або розварюються. Італійці розповіли, як зварити ідеальну страву.

Макарони злипаються під час варіння – що робити?

Досвідчені кулінари звертають увагу, що чимало важливим є вибір макаронів. Варто віддавати перевагу продукту, виготовленому з грубих сортів пшениці, тоді мала ймовірність, що під час варіння вони розваряться в кашу і злипнуться.

Важливо дотримуватись часу приготування, вказаного в інструкції. Якщо у вас немає навички визначення готовності макаронів на око чи смак, то краще не експериментувати та готувати стільки, скільки написано на упаковці. А якщо ні, то макарони можуть розваритися і втратити не тільки свою форму, але і смак. Одна з найпоширеніших помилок при варінні макаронів, яку часто роблять, недостатня кількість води. Найчастіше виходить мало води та багато макаронів. В ідеалі на 100 г спагетті повинен використовуватися один літр води і чайна ложка солі. Річ у тім, що якщо води буде мало, то крохмаль, що виділяється з макаронів, призведе до їх злипання.

Майте терпіння та дочекайтеся, поки вода повністю закипить. Тільки після того, як на поверхні з'являться характерні бульбашки, можна кидати макарони в каструлю.

Багато хто вважає, що якщо під час варіння додати у воду рослинну олію, це завадить злипанню макаронів. Але це не так. Олія просто збереться на поверхні води і ніяк не вплине на приготування макаронів. І останнє. Макарони після варіння не потрібно обдавати холодною водою. Найкраще відразу додати вершкове масло або соус.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як правильно консервувати помідори, щоби вони не лопалися в банці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ