Якщо хочеться чогось солоного, пропонуємо приготувати пікантні малосольні помідори. На все про все піде всього 10 хвилин. А знадобляться приправи, часник, сіль, зелень та пакет.
Малосольні помідори – рецепт пікантної закуски до столу
Салат із малосольними помідорами можна подати як окрему закуску до столу, так і додавати до інших страв.
Краще використовувати невеликі помідори, наприклад, чері.
Самі помідори маринуватимуться плюс-мінус три години.
Складові:
- 1 кг помідорів
- Пучок кропу
- Пучок кінзи
- Голівка часнику
- 1 ст. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- Улюблені спеції
Спосіб приготування:
- Помідори добре промити та просушити. Надрізати хрестом приблизно до половини (як на фото).
- Складаємо помідори у пакет.
- Туди ж додаємо дрібно нарізану зелень, сіль, перець, цукор та приправи.
- Лезом ножа роздавити часник, дрібно нарізати і відправити до помідорів.
- Зав'язуємо пакет, трясемо, щоб вміст рівномірно розподілився по пакету.
- Залишаємо маринуватися за кімнатної температури на три години.
- Пересипаємо помідори у миску.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати консервовані помідори без солі, цукру та оцту – від свіжих не відрізнити.