Мариноване сало з цибулею і часником по-закарпатськи: рецепт смачної закуски

Автор: Шевченко Лилия

Наближаються новорічні свята, а це значить, що без смачних закусок не обійтися. Деякі можна приготувати вже зараз, щоб в потрібний момент просто дістати і тоненько нарізати, заощадивши час і сили. Готувати будемо ніжне і смачне мариноване сало з цибулею і часником.

Мариноване сало з цибулею і часником по-закарпатськи: рецепт смачної закуски - today.ua

Мариноване сало по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • 0,5 кг сала
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 головка часнику
  • Сіль і мелений перець для засолювання

маринад:

  • 1 стакан холодної води
  • 1 столова ложка оцту
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка морської солі
  • Мелений чорний перець
  • 1 лавровий лист
  • Перець горошком запашний
  • 3 бутона гвоздики

Мариноване сало з цибулею і часником по-закарпатськи: рецепт смачної закуски Спосіб приготування:

Популярні зараз

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

Депутати ухвалили законопроєкт про безпеку в школах

Спочатку необхідно засолити сало, для цього його слід вимити і почистити від бруду, обсушити рушниками. Натріть з усіх боків сумішшю солі і меленого перцю. Залиште на добу при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник не три дні.

Закип'ятіть воду зі спеціями і крупно порізаної морквою, зніміть з вогню, додайте оцет. Остудіть. У відповідну ємність складіть нарізане тонкими скибочками сало, перекладаючи шарами порізаного кільцями цибулі і пластинками часнику, посипайте кожен шар меленим перцем.

Залийте сало з цибулею і часником охолодженим маринадом, дайте настоятися годину при кімнатній температурі і можете дегустувати. Зберігайте мариноване сало в холодильнику, щільно закритим кришкою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, чим сало корисно для здоров'я і стрункої фігури в зимову пору року.

Головне