Today.ua

Мариноване сало з цибулею і часником по-закарпатськи: рецепт смачної закуски

Наближаються новорічні свята, а це значить, що без смачних закусок не обійтися. Деякі можна приготувати вже зараз, щоб в потрібний момент просто дістати і тоненько нарізати, заощадивши час і сили. Готувати будемо ніжне і смачне мариноване сало з цибулею і часником.

Мариноване сало по-закарпатськи

Інгредієнти:

маринад:

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно засолити сало, для цього його слід вимити і почистити від бруду, обсушити рушниками. Натріть з усіх боків сумішшю солі і меленого перцю. Залиште на добу при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник не три дні.

Закип'ятіть воду зі спеціями і крупно порізаної морквою, зніміть з вогню, додайте оцет. Остудіть. У відповідну ємність складіть нарізане тонкими скибочками сало, перекладаючи шарами порізаного кільцями цибулі і пластинками часнику, посипайте кожен шар меленим перцем.

Залийте сало з цибулею і часником охолодженим маринадом, дайте настоятися годину при кімнатній температурі і можете дегустувати. Зберігайте мариноване сало в холодильнику, щільно закритим кришкою.

Смачного!

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, чим сало корисно для здоров'я і стрункої фігури в зимову пору року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ