Наближаються новорічні свята, а це значить, що без смачних закусок не обійтися. Деякі можна приготувати вже зараз, щоб в потрібний момент просто дістати і тоненько нарізати, заощадивши час і сили. Готувати будемо ніжне і смачне мариноване сало з цибулею і часником.
Мариноване сало по-закарпатськи
Інгредієнти:
- 0,5 кг сала
- 2 цибулини
- 1 морква
- 1 головка часнику
- Сіль і мелений перець для засолювання
маринад:
- 1 стакан холодної води
- 1 столова ложка оцту
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка морської солі
- Мелений чорний перець
- 1 лавровий лист
- Перець горошком запашний
- 3 бутона гвоздики
Спочатку необхідно засолити сало, для цього його слід вимити і почистити від бруду, обсушити рушниками. Натріть з усіх боків сумішшю солі і меленого перцю. Залиште на добу при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник не три дні.
Закип'ятіть воду зі спеціями і крупно порізаної морквою, зніміть з вогню, додайте оцет. Остудіть. У відповідну ємність складіть нарізане тонкими скибочками сало, перекладаючи шарами порізаного кільцями цибулі і пластинками часнику, посипайте кожен шар меленим перцем.
Залийте сало з цибулею і часником охолодженим маринадом, дайте настоятися годину при кімнатній температурі і можете дегустувати. Зберігайте мариноване сало в холодильнику, щільно закритим кришкою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше вчені розповіли, чим сало корисно для здоров'я і стрункої фігури в зимову пору року.