Мариновані гриби досить дорого коштують у магазині. Можна заощадити, якщо купити свіжі гриби та самостійно замаринувати їх. Вийде прекрасна закуска. Величезний плюс - вона готується нашвидкуруч і без шкідливих добавок.
Мариновані гриби легко зробити у домашніх умовах. Для цього рецепту відмінно підійдуть гливи та печериці, які продаються в найближчому супермаркеті. Інгредієнти для маринаду, як правило, є на кухні будь-якої господині.
Вам знадобляться:
- 500 г грибів;
- 1 сл. л. солі;
- 0,5 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- 3 ст. л. соєвого соусу;
- 4 ч. л. оцту;
- 5 горошин чорного перцю;
- 5 зубчиків часнику;
- лавровий лист;
- зелень (кінза, петрушка);
- лавровий лист.
Добре промийте гриби та відваріть їх у підсоленій воді протягом десяти хвилин. З
робіть маринад. Для цього потрібно змішати рослинну олію з соєвим соусом, оцтом, сіллю, цукром, перцем, часником, лавровим листком та зеленню. Тепер потрібно злити воду з грибів і укласти в маринад, після чого акуратно перемішати.
Такі мариновані гриби ідеально поєднуються як із смаженою картоплею, так і з пюре. Перед подачею додайте до грибів цибулю, порізану кільцями. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати мариновані кабачки на зиму – є оригінальний рецепт без стерилізації.