Мариновані печериці по-італійськи: простий рецепт гострої закуски

Мариновані печериці – гостра та смачна закуска, яку цілком можна зробити самому. Спробуйте приготувати гриби за італійським рецептом з гірчицею та часником.

Мариновані печериці по-італійськи: простий рецепт гострої закуски  - today.ua

Мариновані печериці по-італійськи виходять пряними та соковитими. Весь секрет – у спеціях, які додають під час готування. Такі грибочки ідеально поєднуються з печеною та вареною картоплею, їх можна використовувати в салатах, та й просто з'їсти зі шматочком житнього хліба.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 0,5 кг печериць;
  • цибулина;
  • 3 ст. л. рослинної олії (краще оливкової);
  • 50 мл яблучного оцту;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 5 з. часнику;
  • 1 ч. л. французької гірчиці (у зернах);
  • пучок нарізаної петрушки;
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • лавровий лист.

Добре вимийте гриби. Великі розріжте на кілька частин, а малі можна використовувати цілком. Проваріть печериці близько 7-10 хвилин у підсоленій воді.

Наріжте цибулю півкільцями, часник - пластинками. Змішайте сіль із цукром та оцтом, після чого додайте в маринад цибулю, часник, гірчицю, лавровий лист, трави та дрібно нарізану зелень.

Мариновані печериці по-італійськи: простий рецепт гострої закуски Влийте в маринад олію і доведіть до однорідності. Залийте їм печериці та перемішайте. Залишіть гриби до остигання на столі, після чого приберіть у холодильник на ніч.

Такі печериці можуть зберігатися у скляній банці кілька днів. Смачного!

Раніше ми розповіли, як приготувати мариновані кабачки без стерилізації за простим та смачним рецептом.