Мариновані печериці – гостра та смачна закуска, яку цілком можна зробити самому. Спробуйте приготувати гриби за італійським рецептом з гірчицею та часником.
Мариновані печериці по-італійськи виходять пряними та соковитими. Весь секрет – у спеціях, які додають під час готування. Такі грибочки ідеально поєднуються з печеною та вареною картоплею, їх можна використовувати в салатах, та й просто з'їсти зі шматочком житнього хліба.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 0,5 кг печериць;
- цибулина;
- 3 ст. л. рослинної олії (краще оливкової);
- 50 мл яблучного оцту;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 5 з. часнику;
- 1 ч. л. французької гірчиці (у зернах);
- пучок нарізаної петрушки;
- 1 ч. л. прованських трав;
- лавровий лист.
Добре вимийте гриби. Великі розріжте на кілька частин, а малі можна використовувати цілком. Проваріть печериці близько 7-10 хвилин у підсоленій воді.
Наріжте цибулю півкільцями, часник - пластинками. Змішайте сіль із цукром та оцтом, після чого додайте в маринад цибулю, часник, гірчицю, лавровий лист, трави та дрібно нарізану зелень.
Такі печериці можуть зберігатися у скляній банці кілька днів. Смачного!
Раніше ми розповіли, як приготувати мариновані кабачки без стерилізації за простим та смачним рецептом.