Маринований перець без стерилізації: простий та смачний рецепт закрутки на зиму

Автор: Леся Ловіцька

Маринований перець – одна з найбільш затребуваних та смачних закусок у зимовий період. Соковиті, яскраві та дуже смачні плоди – справжня прикраса столу та радість для гурмана. Спробуйте простий рецепт закрутки без стерилізації.

Маринований перець без стерилізації: простий та смачний рецепт закрутки на зиму - today.ua

Приготувати маринований перець можна в домашніх умовах. І він буде нітрохи не гірший за магазинний, який обходиться в рази дорожче. Попередньо вам доведеться простерилізувати лише банки та кришки.

Інгредієнти на одну порцію – вийдуть три півлітрові баночки:

• 1 кг солодкого кольорового болгарського перцю;
• 6 зубчиків часнику;
• 40 мл олії;
• 40 мл оцту 9%;
• 750 мл води;
• 1,5 ч. л. солі;
• 3 ст. л. меду;
• 2/3 ч. л. паприки;
• перець горошком – за смаком;
• 3 шт. лаврового листа.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Добре промийте солодкий перець та розріжте його на 4-6 частин. Покладіть у стерилізовані банки, на дно яких покладіть часник. Залийте окропом і через п'ять хвилин злийте воду.

Маринований перець без стерилізації: простий та смачний рецепт закрутки на зиму

Потім потрібно залити перець окропом і залишити на 15 хвилин. Після цього приготуйте маринад – прокип'ятіть інгредієнти із водою протягом двох хвилин. Оцет потрібно влити наприкінці.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Залийте перець розсолом та закатайте кришками. Переверніть банки, укутайте ковдрою та залиште до повного остигання.

Раніше ми поділилися ще одним рецептом маринованого консервованого перцю на зиму. Він виходить ще смачнішим, але доведеться повозитися на кухні трохи більше часу.

Головне