Today.ua

Маринований перець без стерилізації: простий та смачний рецепт закрутки на зиму

Маринований перець – одна з найбільш затребуваних та смачних закусок у зимовий період. Соковиті, яскраві та дуже смачні плоди – справжня прикраса столу та радість для гурмана. Спробуйте простий рецепт закрутки без стерилізації.

Приготувати маринований перець можна в домашніх умовах. І він буде нітрохи не гірший за магазинний, який обходиться в рази дорожче. Попередньо вам доведеться простерилізувати лише банки та кришки.

Інгредієнти на одну порцію – вийдуть три півлітрові баночки:

• 1 кг солодкого кольорового болгарського перцю;
• 6 зубчиків часнику;
• 40 мл олії;
• 40 мл оцту 9%;
• 750 мл води;
• 1,5 ч. л. солі;
• 3 ст. л. меду;
• 2/3 ч. л. паприки;
• перець горошком – за смаком;
• 3 шт. лаврового листа.

Добре промийте солодкий перець та розріжте його на 4-6 частин. Покладіть у стерилізовані банки, на дно яких покладіть часник. Залийте окропом і через п'ять хвилин злийте воду.

Потім потрібно залити перець окропом і залишити на 15 хвилин. Після цього приготуйте маринад – прокип'ятіть інгредієнти із водою протягом двох хвилин. Оцет потрібно влити наприкінці.

Залийте перець розсолом та закатайте кришками. Переверніть банки, укутайте ковдрою та залиште до повного остигання.

Раніше ми поділилися ще одним рецептом маринованого консервованого перцю на зиму. Він виходить ще смачнішим, але доведеться повозитися на кухні трохи більше часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ