Пропонуємо вам приготувати смачну шарлотку з яблуками, родзинками та горіхами. За цим нестандартним рецептом тіста буде менше, а начинки більше. Аромат та смак не залишить нікого байдужим.
Шарлотка з яблуками з горіхами та родзинками – рецепт
Складові:
- 4 великі яблука
- 3 яйця
- 150 г ізюму
- 100 г горіхів
- 260 г борошна
- 1 ст. л. розпушувача
- Сік половини лимона
- 180 г цукру
- 120 г олії
- Дрібка солі
- Ванілін
- Кориця
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Замочити та вимити родзинки.
- Вимиті сухі яблука нарізаємо на кубики, засипаємо цукром, ваніліном, корицею і побризкуємо лимоном. Перемішуємо, додаємо родзинки та горіхи.
- Додаємо перебиті яйця, додаємо олію і перемішуємо.
- Просіюємо борошно і порційно додаємо до яєць, замісивши густе тісто.
- Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто і розрівнюємо лопаткою.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Час регулюйте в залежності від духовки, може знадобитися як менше, так і більше часу. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою – вона має залишитися сухою.
- Готовому пирогу даємо трохи охолонути і присипаємо цукровою пудрою.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати бельгійські вафлі без вафельниці. Рецепт смачного десерту до кави та чаю.