Це дуже простий і швидкий рецепт, а результат здивує всіх, адже страва виходить нічим не гірша, ніж у ресторані. Молода картопля зі шкіркою в духовці виходить із хрусткою апетитною скоринкою, а подається в пікантному соусі з цибулі, часнику та зелені. Пальчики оближеш!
Молода картопля цілком у духовці з апетитною скоринкою з часником та зеленню – рецепт
В ідеалі краще використовувати дрібну молоду картоплю, щоби не довелося її розрізати.
Складові:
- 1 кг молодої картоплі
- 4 ст. л. рослинної олії
- Сіль на смак
- Червоний мелений перець (не гострий)
- Чорний мелений перець
- 2 зубчики часнику
- Улюблена зелень (кріп, петрушка)
- Половинка салатної цибулі або зелена цибуля
Спосіб приготування:
- Молоду картоплю промиваємо під проточною водою, використовуючи чисту губку чи щіточку чистимо кожну картоплину від бруду.
- Викладаємо картоплю на паперовий рушник, щоб стекла вся волога.
- Зубочисткою або вилкою наробити в картоплі кілька дірочок, щоб краще просочився маринад.
- Маринад: 2 ст. л. олії змішуємо з червоним і чорним меленим перцем, солимо на смак. Додаємо щіпку гострого перцю чилі та улюблені приправи. Перемішати. Видавити 1 зубчик часнику і знову перемішати.
- Картоплю перекладаємо в щільний пакет або два пакети маєчкою, поливаємо зверху маринадом. Зав'язуємо пакет і добре трясемо, щоб маринад розподілився по всій картоплі.
- Залишаємо картоплю маринуватися 10-15 хвилин.
- Форму для запікання вистилаємо пергаментом, рівномірно розкладаємо картоплю одним шаром.
- Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці 30 хвилин на режимі верх і низ. Через півгодини включаємо конвекцію і збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо приблизно 10 хвилин, поки картопля зверху не візьметься апетитною скоринкою.
- За цей час змішуємо дрібно подрібнену зелень, цибулю, часник та 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуючи, натискайте вилкою на цибулю, щоб вона пустила сік.
- Готову картоплю дістаємо з духовки та поливаємо заправкою, перемішавши великою ложкою.
Готово! Смачного!
Просто накрийте яйця лавашем. Пропонуємо спробувати приготувати швидку міні-піцу на сніданок для всієї родини.