Today.ua

Молода картопля у духовці з апетитною скоринкою - рецепт смачного гарніру з часником та зеленню

Це дуже простий і швидкий рецепт, а результат здивує всіх, адже страва виходить нічим не гірша, ніж у ресторані. Молода картопля зі шкіркою в духовці виходить із хрусткою апетитною скоринкою, а подається в пікантному соусі з цибулі, часнику та зелені. Пальчики оближеш!

Молода картопля цілком у духовці з апетитною скоринкою з часником та зеленню – рецепт

В ідеалі краще використовувати дрібну молоду картоплю, щоби не довелося її розрізати.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Молоду картоплю промиваємо під проточною водою, використовуючи чисту губку чи щіточку чистимо кожну картоплину від бруду.
  2. Викладаємо картоплю на паперовий рушник, щоб стекла вся волога.
  3. Зубочисткою або вилкою наробити в картоплі кілька дірочок, щоб краще просочився маринад.
  4. Маринад: 2 ст. л. олії змішуємо з червоним і чорним меленим перцем, солимо на смак. Додаємо щіпку гострого перцю чилі та улюблені приправи. Перемішати. Видавити 1 зубчик часнику і знову перемішати.
  5. Картоплю перекладаємо в щільний пакет або два пакети маєчкою, поливаємо зверху маринадом. Зав'язуємо пакет і добре трясемо, щоб маринад розподілився по всій картоплі.
  6. Залишаємо картоплю маринуватися 10-15 хвилин.
  7. Форму для запікання вистилаємо пергаментом, рівномірно розкладаємо картоплю одним шаром.
  8. Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці 30 хвилин на режимі верх і низ. Через півгодини включаємо конвекцію і збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо приблизно 10 хвилин, поки картопля зверху не візьметься апетитною скоринкою.
  9. За цей час змішуємо дрібно подрібнену зелень, цибулю, часник та 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуючи, натискайте вилкою на цибулю, щоб вона пустила сік.
  10. Готову картоплю дістаємо з духовки та поливаємо заправкою, перемішавши великою ложкою.

Готово! Смачного!

Просто накрийте яйця лавашем. Пропонуємо спробувати приготувати швидку міні-піцу на сніданок для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ