Вареники частіше виходять вдалими із щільною начинкою – картоплею, сиром чи грибами. А ось із соковитою можуть виникнути проблеми, вона може витекти назовні. Досвідчені кухарі розкрили 3 секрети приготування ідеальних вареників.
Вареники часто розвалюються, якщо порушити технологію їх приготування. У такому разі їх складно сформувати, а при варінні частина начинки залишається плавати у воді через тісто, що лопнуло. Вироби залишаться цілими і неушкодженими, якщо дотримуватися простих порад.
Тісто
Ідеальне тісто для вареників готується з просіяного пшеничного борошна, яйця, солі та води. Будь-які інші інгредієнти будуть зайвими. Причому вода має бути крижаною – тоді тісто вийде еластичним та м'яким. Розкочувати тісто на вареники потрібно не дуже тонко. Оптимальна товщина – 1,5 мм.
Начинка
Якщо начинка буде соковитою, тісто потрібно зробити ще товстішим. Якщо використовуєте ягоди - їх перед готуванням краще заморозити. Так сік залишиться всередині вареника, а не розтечеться по його площі. Зверніть увагу, що співвідношення тіста та начинки за вагою має бути приблизно однаковим.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Варіння
Не можна поспішати варити вареники, якщо вода ще не закипіла. Коли її температура досягне 100 градусів, потрібно акуратно відправити вироби в каструлю.
Важливо і дотриматися правила з кількістю вареників, що знаходяться в ємності. Не слід закидати величезні порції – інакше частина вареників може злипнутись, а інша частина – розвалитися. Варіть вироби в кілька етапів.
Нагадаємо, який інгредієнт потрібно додати до вареників з вишнею, щоб вони не розвалилися при варінні.