Today.ua

Начинка залишиться всередині: 3 секрети приготування ідеальних вареників

Вареники частіше виходять вдалими із щільною начинкою – картоплею, сиром чи грибами. А ось із соковитою можуть виникнути проблеми, вона може витекти назовні. Досвідчені кухарі розкрили 3 секрети приготування ідеальних вареників.

Вареники часто розвалюються, якщо порушити технологію їх приготування. У такому разі їх складно сформувати, а при варінні частина начинки залишається плавати у воді через тісто, що лопнуло. Вироби залишаться цілими і неушкодженими, якщо дотримуватися простих порад.

Тісто

Ідеальне тісто для вареників готується з просіяного пшеничного борошна, яйця, солі та води. Будь-які інші інгредієнти будуть зайвими. Причому вода має бути крижаною – тоді тісто вийде еластичним та м'яким. Розкочувати тісто на вареники потрібно не дуже тонко. Оптимальна товщина – 1,5 мм.

Начинка

Якщо начинка буде соковитою, тісто потрібно зробити ще товстішим. Якщо використовуєте ягоди - їх перед готуванням краще заморозити. Так сік залишиться всередині вареника, а не розтечеться по його площі. Зверніть увагу, що співвідношення тіста та начинки за вагою має бути приблизно однаковим.

Варіння

Не можна поспішати варити вареники, якщо вода ще не закипіла. Коли її температура досягне 100 градусів, потрібно акуратно відправити вироби в каструлю.

Важливо і дотриматися правила з кількістю вареників, що знаходяться в ємності. Не слід закидати величезні порції – інакше частина вареників може злипнутись, а інша частина – розвалитися. Варіть вироби в кілька етапів.

Нагадаємо, який інгредієнт потрібно додати до вареників з вишнею, щоб вони не розвалилися при варінні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ