Шоколад – це десерт, який люблять практично всі люди. Комусь подобається білий, комусь чорний, а хтось обожнює молочний, з начинками та горіхами. Названий один шкідливий вид шоколаду, який краще не вживати.
Найшкідливіший шоколад
Виявляється, найшкідливіший для здоров'я шоколад – це білий. Його через відсутність какао та специфічної гіркуватості люблять діти. Однак у таких ласощах багато цукру, масла какао, сухого молока та ароматизаторів. Це не той шоколад, який має високу харчову цінність та насичує організм корисними речовинами.
У якісному шоколаді у складі повинні бути присутні тверді частинки шоколаду із какао-бобів. У білому є лише зайві калорії.
Регулярне вживання такого шоколаду може сприяти збільшенню тригліцеридів у крові, а вони, у свою чергу, збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Багато виробників намагаються здешевити виробництво і замість натуральних інгредієнтів використовують замінники.
У хорошому білому шоколаді має міститися щонайменше 20% масла какао. Якщо цього компоненту немає, краще відмовитися від вживання сумнівного продукту.
До складу деяких плиток шоколаду входять небезпечні трансжири, які організм не засвоює, і вони негативно впливають на здоров'я. Ці речовини підвищують рівень холестерину в крові, порушують роботу печінки та збільшують ризик розвитку цукрового діабету.
Найкорисніший шоколад
Кращим для здоров'я шоколадом вважається чорний шоколад, причому чим більший відсоток вмісту какао – тим краще. У такому десерті є теобромін - речовина, що має психостимулюючу дію. Навіть кілька шматочків такого шоколаду дозволяють людині підбадьоритися та відчути собі краще.
У чорному шоколаді містяться антиоксиданти, білок та інші корисні компоненти. Добре, якщо цукор перебуватиме хоча б на третьому місці у списку інгредієнтів.
Раніше дослідники назвали найшкідливіший чай, який багато хто вважає найкориснішим для здоров'я.