Today.ua

Три найгірші зачіски для жінок за 40: візуально додадуть вік та підкреслять зморшки

Стилісти назвали зачіски, які не підходять для жінок віком понад 40 років. Вони візуально не омолоджують, а навпаки додають вік. Названо три найгірші стрижки для зрілих жінок.

Після 40 років у багатьох жінок з'являються перші явні ознаки старіння, тому важливо вміти виділити переваги зовнішності, а не псувати її неправильним макіяжем або невдалою зачіскою. В іншому випадку можна не омолодитися, а зістарити себе.

Начіс

Варіанти з бабетами та іншими конструкціями на голові – позавчорашній день. Такі складні укладання одразу вказують на те, що жінка застрягла у минулому. Начіс візуально старить і може підійти хіба що підліткам, що бунтують, а не леді, які хочуть виглядати молодим і привабливим. Зачіски з начісом додадуть років, тому краще уникати їх - у моді легкі, щільні та блискучі локони.

Довге волосся

Пасма, які досягають пояса або навіть сідниць асоціюються з юністю та свіжістю. Тому багато жінок не поспішають розлучатися із шевелюрою, вважаючи, що вона їх молодить. Однак довге волосся у поєднанні зі зморшками на обличчі та іншими недосконалостями шкіри, здатне додати десяток років. Оптимально буде підібрати модну стрижку, яка підкреслить переваги та відверне увагу від недоліків.

Ретро-зачіски

Кучері, щедро залиті лаком, пучки з начосом, мокрі укладання з достатком гелю – невдалі способи привернути увагу. Жінки старші 40 років з такими укладаннями виглядають ще старшими. Вони можуть бути доречними на тематичній вечірці, але точно не в якості повсякденної зачіски.

Нагадаємо, раніше перша леді України Олена Зеленська показала універсальну зачіску на літо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ