Картопляне пюре відносять до найпростіших та найдоступніших страв. Але його можна легко зіпсувати. Кухарі нагадали, що відварити овоч, посолити, додати масла з молоком і потовкти - недостатньо. Є три основні помилки, які припускаються господині у приготуванні гарніру.
Сорт
Краще готувати пюре із картоплі крохмальних сортів. Якщо бульби після варіння залишаються цілими – вона більше підходить для смаження. Овочі, які після варіння добре розпушуються і розсипаються від найменшого впливу, стануть оптимальним вибором.
Нарізка
Краще вибирати для пюре картопля невеликого розміру, яку не потрібно нарізати. Якщо ж у вас крупні коренеплоди, бажано не подрібнювати їх – максимум на кілька частин. В іншому випадку корисні та поживні речовини залишаться у відварі, який доведеться вилити, а не в картоплі.
Кількість води
Досвідчені кулінари ніколи не наливають надто багато води в каструлю, в якій вариться картопля. Якщо перебощити з рідиною, готова страва вийде рідкою та несмачною. Слідкуйте, щоб вода лише на кілька сантиметрів покривала овочі.
Популярні зараз
Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці
В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters
В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом
Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні
Картопляне пюре буде смачнішим, якщо в процесі варіння додати лавровий лист і маленьку цибулину. Соліть його тільки після того, як закипить вода. Після приготування додайте шматочок вершкового масла і влийте трохи молока - обов'язково гарячого, а не холодного. Краще використовувати товкушку, а не блендер, щоб пом'яти картоплю.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачну запіканку із картопляного пюре з беконом та сиром.