Today.ua

Не гірше магазинного: як зробити гель для миття посуду з копійчаних засобів своїми руками

Гель для миття посуду за бажання можна приготувати самостійно – із доступних підручних інгредієнтів. Воно буде таким же ефективним, як магазинне, але дешевшим і без зайвої хімії. Спробуйте зробити засіб своїми руками.

Універсальний гель для миття посуду підходить не тільки для кухонного начиння, але і для прання та миття підлоги. Такий засіб готується лише з двох компонентів, які коштують копійки. Йдеться про господарське мило та кальциновану соду.

Візьміть шмат господарського мила і натріть його на тертці. Тепер потрібно відправити стружку до літра гарячої води. Для приготування трилітрової банки кошти знадобиться 200 грамів мила.

Розмішайте інгредієнти до однорідного стану, щоб мило повністю розчинилося. Повинна утворитись об'ємна піна. Тепер слід додати у засіб столову ложку соди. Додайте ще два літри гарячої води та перемішайте. Готово!

Саморобний гель слід розлити за пляшками та використовувати за призначенням. На одне прання знадобиться 50-100 мл миючого засобу. Його також ефектно використовувати для миття посуду та підлоги.

Раніше повідомлялося, як самому приготувати засіб для посудомийної машини – є три доступні способи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ