Кабачкова ікра - відмінна страва, яка обов'язково знадобиться взимку. Її краще не купувати в магазині, адже в магазинній ікрі містяться "єшки" та інші шкідливі речовини, які продовжують життя продукту. Тому краще приготувати ікру самостійно.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Пропонуємо вам спробувати рецепт, за яким кабачкова ікра вийде не гірше, ніж покупна.
Кабачкова ікра – рецепт
Складові:
- 3 кг кабачків
- 1 кг морква
- 1,5 кг цибулі
- 2 кг помідорів або 300 мл томатної пасти
- 200 мл рослинної олії
- 2 ст. л. солі
- 3 ст. л. цукру
- 50 г оцту
Спосіб приготування:
- Нарізаємо кабачки, а потім обсмажуємо або запікаємо в духовці. Спосіб приготування на смак ікри не вплине.
- Дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на дрібній тертці.
- Відправляємо овочі на сковороду, додаємо трохи меленого чорного перцю та паприки та обсмажуємо до готовності.
- Трохи згасити нарізані помідори, додати до смаку солі та цукру.
- Після цього кабачки, цибулю з морквою та помідори перебиваємо разом у блендері, відправляємо знову на сковороду, додаємо сіль, цукор та оцет, і тушкуємо приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Розливаємо ікру банками і пастеризуємо 10-15 хвилин залежно від об'єму банок. Закочуємо, укутуємо ковдрою. Коли ікра охолоне, її можна прибрати у темне прохолодне місце.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати борщову заправку на зиму з квасолею та капустою – рецепт консервації з мінімальною кількістю цукру.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal