Today.ua

Не гірше за покупну: рецепт дуже смачної кабачкової ікри на зиму

Кабачкова ікра - відмінна страва, яка обов'язково знадобиться взимку. Її краще не купувати в магазині, адже в магазинній ікрі містяться "єшки" та інші шкідливі речовини, які продовжують життя продукту. Тому краще приготувати ікру самостійно.

Пропонуємо вам спробувати рецепт, за яким кабачкова ікра вийде не гірше, ніж покупна.

Кабачкова ікра – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо кабачки, а потім обсмажуємо або запікаємо в духовці. Спосіб приготування на смак ікри не вплине.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на дрібній тертці.
  3. Відправляємо овочі на сковороду, додаємо трохи меленого чорного перцю та паприки та обсмажуємо до готовності.
  4. Трохи згасити нарізані помідори, додати до смаку солі та цукру.
  5. Після цього кабачки, цибулю з морквою та помідори перебиваємо разом у блендері, відправляємо знову на сковороду, додаємо сіль, цукор та оцет, і тушкуємо приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Розливаємо ікру банками і пастеризуємо 10-15 хвилин залежно від об'єму банок. Закочуємо, укутуємо ковдрою. Коли ікра охолоне, її можна прибрати у темне прохолодне місце.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати борщову заправку на зиму з квасолею та капустою – рецепт консервації з мінімальною кількістю цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ