Today.ua

Не там, де прийнято: як правильно зберігати рослинну олію

Кожна господиня має свій порядок на кухні. Наскільки відомо, багато хто воліє зберігати рослинну олію в холодильнику, але цього робити не варто - принаймні, не з усіма видами олій. Де правильно зберігати продукт?

Де правильно зберігати олію?

Насправді зберігати олію в холодильнику не варто. Принаймні йдеться про соняшникову.

Часто на пляшці соняшникової олії можна побачити такі рекомендації щодо зберігання: "Зберігати у закритих темних місцях у рекомендованому температурному інтервалі від 0 до 30 градусів".

Звичайно, в холодильнику зазвичай близько 5-6 градусів тепла, проте постійно дістаючи пляшку з холодного місця в тепле, може призвести до того, що продукт зіпсується набагато швидше, оскільки він не любить перепадів температури.

Кращим місцем є закрита кухонна шафка без скла, яка знаходиться далеко від вікон, плити та приладів для обігріву. Олію потрібно зберігати в недоступному для сонячного проміння місці при температурі не більше 30 градусів.

Однак це правило не поширюється на деякі рослинні олії, які віджимаються на дерев'яному пресі (сиродавлені олії) і є корисними та органічними. Виробники рекомендують їх зберігати в холодильнику навіть у холодну пору року. Йдеться про лляну, гарбузову, кунжутну, рижикову, олію чорного кмину та інших.

Кокосове масло також рекомендується зберігати в холодильнику, але тільки для збереження його в твердому стані, але цей продукт цілком може стояти в шафці поруч з олією, тільки від тепла він стане рідким.

Нагадаємо, ми розповідали, як приготувати смачне вершкове масло вдома лише з одного інгредієнта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ