Не викидайте “ніжки“ від зелені: 5 оригінальних способів використовувати стебла у кулінарії

Автор: Анастасия Березовская

Зелень - один із головних продуктів на столі влітку, адже вона багата на вітаміни і корисні мінерали, які насичують організм і дають йому благополучно пережити холод. Ось тільки в кулінарії зазвичай використовується тільки м'яке листя, а тверді стебла зазвичай вирушають у відро для сміття. Але це не правильно, адже за смаковими якостями та кількістю вітамінів ці "ніжки" нічим не гірші за основу.

Не викидайте “ніжки“ від зелені: 5 оригінальних способів використовувати стебла у кулінарії - today.ua

Досвідчені кулінари розкрили п'ять оригінальних способів, як використати стебла петрушки, кропу, базиліку, кінзи та іншої зелені, щоб не псувати продукт.

П'ять оригінальних способів використовувати стебла зелені

Приправа в суп

Стебла від зелені сухі або свіжі можна додавати в суп, щоб надати йому більш насичений смак та аромат. Для цього їх можна покласти в бавовняний мішечок або зв'язати ниткою, проварити в бульйоні, а після приготування прибрати. Або ж дрібно нарізати і додати в суп як приправу.

Не викидайте “ніжки“ від зелені: 5 оригінальних способів використовувати стебла у кулінарії

Популярні зараз

Материки Землі поволі наближаються один до одного: учені прогнозують зіткнення із велетенським катаклізмами

Сирський та Умєров звернулися до українців, які приєдналися до оборони держави

Російські військовополонені поскаржилися на їжу в Україні: “Хочеться домашнього салату Олів'є“

Ароматна сіль

У магазині нерідко зустрічається сіль із травами, але її можна самостійно приготувати вдома. Засушіть стебла зелені, перебийте в блендері і додайте до солі - і гарна приправа до страв готова.

Апетитна заправка

Дрібно нарубані "ніжки" зелені додаємо до олії, посипаємо улюбленими спеціями, сіллю і видавлюємо сік з лимона - і заправка для салатів готова.

Песто зі стебел зелені

Для приготування італійського соусу чудово підійдуть "ніжки" від базиліку. Нарубайте стебла, перекладіть в блендер, додайте оливкову олію, сіль, зубчик часнику і збийте. Також у песто додають кедрові горішки та тертий пармезан.

Не викидайте “ніжки“ від зелені: 5 оригінальних способів використовувати стебла у кулінарії

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Для запікання

Щоб надати м'ясу або овочам особливого аромату, при запіканні викладіть зверху стебла зелені, а після приготування просто видаліть їх. Тільки слідкуйте, щоб "ніжки" не згоріли.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати під час смаження в м'ясо, щоб воно не стало жорстким - чотири секретні інгредієнти виправлять цю проблему.