Today.ua

Не викидайте “ніжки“ від зелені: 5 оригінальних способів використовувати стебла у кулінарії

Зелень - один із головних продуктів на столі влітку, адже вона багата на вітаміни і корисні мінерали, які насичують організм і дають йому благополучно пережити холод. Ось тільки в кулінарії зазвичай використовується тільки м'яке листя, а тверді стебла зазвичай вирушають у відро для сміття. Але це не правильно, адже за смаковими якостями та кількістю вітамінів ці "ніжки" нічим не гірші за основу.

Досвідчені кулінари розкрили п'ять оригінальних способів, як використати стебла петрушки, кропу, базиліку, кінзи та іншої зелені, щоб не псувати продукт.

П'ять оригінальних способів використовувати стебла зелені

Приправа в суп

Стебла від зелені сухі або свіжі можна додавати в суп, щоб надати йому більш насичений смак та аромат. Для цього їх можна покласти в бавовняний мішечок або зв'язати ниткою, проварити в бульйоні, а після приготування прибрати. Або ж дрібно нарізати і додати в суп як приправу.

Ароматна сіль

У магазині нерідко зустрічається сіль із травами, але її можна самостійно приготувати вдома. Засушіть стебла зелені, перебийте в блендері і додайте до солі - і гарна приправа до страв готова.

Апетитна заправка

Дрібно нарубані "ніжки" зелені додаємо до олії, посипаємо улюбленими спеціями, сіллю і видавлюємо сік з лимона - і заправка для салатів готова.

Песто зі стебел зелені

Для приготування італійського соусу чудово підійдуть "ніжки" від базиліку. Нарубайте стебла, перекладіть в блендер, додайте оливкову олію, сіль, зубчик часнику і збийте. Також у песто додають кедрові горішки та тертий пармезан.

Для запікання

Щоб надати м'ясу або овочам особливого аромату, при запіканні викладіть зверху стебла зелені, а після приготування просто видаліть їх. Тільки слідкуйте, щоб "ніжки" не згоріли.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати під час смаження в м'ясо, щоб воно не стало жорстким - чотири секретні інгредієнти виправлять цю проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ