Гастроентерологи та дієтологи вже багато років рекомендують відмовитися від смаженої їжі. А все тому, що така їжа негативно впливає на роботу ШКТ, призводить до підвищення рівня холестерину та багатьох інших серйозних захворювань. Досвідчені кулінари розповіли, як запекти котлети у духовці, щоб вони вийшли не гіршими, ніж на сковороді.
Як правильно запікати котлети у духовці?
Котлети зі свинини, яловичини та курки готують у духовці за температури 170-180 градусів. Котлети із риби – в діапазоні від 160 до 190 градусів.
М'ясні котлети зазвичай готуються 20-30 хвилин у духовці, з птиці – 25-35 хвилин, а рибні – 30-45 хвилин.
Котлети у духовці – рецепт
Складові:
- 500 г яловичого фаршу
- 500 г свинячого фаршу
- Половина булки сухого білого хліба
- 1 склянка води
- 2 цибулини
- 150 г борошна
- Рослинна олія
- Сіль
- Перець
- Улюблені приправи
Спосіб приготування:
- Хліб порізати на шматочки і замочити у воді на 10 хвилин.
- Фарш перемішати
- Цибулю дрібно нарізати і додати фарш.
- Віджати зайву воду із хліба і додати його у фарш.
- Посолити, поперчити, додати улюблені спеції та ретельно все перемішати.
- Формуємо котлетки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо в змащену олією форму або на деко.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо всередину деко або форму з котлетами і зменшуємо температуру до 180 градусів. Готуємо 20-30 хвилин до готовності.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати в каструлю під час варіння, щоб картопля не потемніла і вийшла солодшою.