Today.ua

Не чекайте, поки висохне саме: як правильно висушити волосся, щоб воно довше залишалося чистим

Якщо ви часто стикаєтеся з проблемою, що волосся стає брудним навіть відразу після миття, ймовірно, ви його неправильно сушите. Стилісти розповіли про головні помилки та поділилися, як треба робити правильно.

Чому швидко жирніє волосся?

Найчастіше в тому, що зачіска швидко жирніє, а коріння злипається, ми звинувачуємо неправильно підібраний шампунь, стрес, неправильне харчування та погану звичку постійно чіпати волосся. Звичайно ж, зовнішні та внутрішні фактори впливають на здоров'я та зовнішній вигляд наших локонів. Але насамперед, на думку експертів, у всьому винна неправильна сушка або повна її відсутність.

Дуже часто можна почути, що природна сушка – тобто, коли волосся висихає природним шляхом, найкорисніша. Але стилісти запевняють, що це не так. Через те, що мокре волосся на маківці щільно прилягає до шкіри голови, створюється парниковий ефект, і можуть навіть з'явитися проблеми з грибком та іншими хворобами. Також, коли коріння щільно прилягає до голови, воно швидше забруднюється, оскільки наша шкіра не перестає виробляти себум, а після миття голови робить це ще активніше.

Як правильно висушити волосся, щоб воно довше залишалося чистим?

Насправді експерти рекомендують відразу після миття, добре промокнути волосся рушником, але не розтирати волосся, інакше ви його пошкодите. І відразу ж переходити до сушіння, починаючи з коріння (!)

Використовуйте спеціальний гребінець з отворами для сушіння, спрямовуючи фен від коріння вгору. Починають зазвичай з нижніх рядів волосся, поступово піднімаючись до самої маківки. Решта довжини висохне по ходу сушіння, або досохне пізніше – головне висушити коріння. Але важливо розуміти, що не можна включати занадто високу температуру, інакше гаряче повітря призведе до того, що шкіра почне виділяти більше себуму, і як наслідок – жирна голова. Під час сушіння можна чергувати гаряче повітря з холодним, але завершувати процес завжди треба холодним повітрям, щоб закрити лусочки волосся.

Нагадаємо, експерти назвали п'ять дієвих способів відростити волосся на 25 сантиметрів за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ