Яйця Бенедикт із голландським соусом або просто яйця на хлібі визнаний у світі найкращою стравою для бранчу. Пропонуємо вам скуштувати цей титулований рецепт, тому що результат точно здивує. І знадобляться для цього звичайнісінькі продукти.
Яйця Бенедикт із голландським соусом – рецепт
Складові:
- 2 великі скибочки хліба
- 4 яйця
- 200 г слабосоленого лосося
- Авокадо
- Чорний мелений перець
- 20 г вершкового масла
- 5 г зеленої цибулі
- 1/2 ч. л. солі
- 3 яєчні жовтки
- 120 г вершкового масла
- Сіль
- Чорний мелений перець
- Каєнський перець
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. білого винного оцту
Спосіб приготування:
Соус:
- У широку каструлю наливаємо води та доводимо до кипіння. На водяній бані розтоплюємо масло та прибираємо миску.
- Зверху каструлі ставимо іншу ємність та зменшуємо вогонь до мінімуму. Викладаємо три жовтки, додаємо оцет і збиваємо віночком - 1-2 хвилини до легкої піни. Додаємо розтоплене масло, постійно помішуючи віночком. Додаємо сік лимона, сіль та перець на смак. Готово! Переливаємо в ємність для соусу.
- На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо хліб до золотистої скоринки – приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Готові грінки викладаємо на паперові рушники.
- Чотири яйця розбити через дрібне ситечко, щоб стік найрідкіший білок.
- Ставимо каструлю з водою на вогонь і доводимо до кипіння, солимо і перемикаємо на найменший вогонь. У каструлю опускаємо яйця та готуємо приблизно три хвилини. Дістаємо яйця і даємо їм стекти та підсохнути.
Збираємо яйця Бенедикт:
- Грінки змащуємо голландським соусом, викладаємо нарізане за бажанням авокадо, скибочки лосося та яйця, поливаємо зверху ще соусом і присипаємо улюбленою зеленню.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати яєчню по-арабськи - ідеальний сніданок за 10 хвилин у соусі з помідорів.