Обід з м'яса індички: запечені медальйони у кисло-солодкому соусі

Індичка на смак зовсім не відрізняється від курятини, але головна її перевага, що вона менш калорійна. Так-так, ще менш калорійна, ніж м'ясо курки. Завдяки тому, що медальйони запікаються, а не смажаться, страва стає кориснішою. Тому можна не переживати ні за фігуру, ні за холестерин.

Обід з м'яса індички: запечені медальйони у кисло-солодкому соусі - today.ua

Перед тим, як приступати до запікання, медальйони з індички потрібно буде замаринувати – на це піде 1-2 години. Але якщо час підтискає, то м'ясо можна залишити в маринаді хоча б на пів години, адже в процесі приготування воно все одно просочиться.

Медальйони з індички в кисло-солодкому соусі – рецепт

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 600 г індички (медальйони)
  • 50 мл соєвого соусу
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. олії (краще оливкової)
  • Молотий чорний перець на смак

Спосіб приготування:

Обід з м'яса індички: запечені медальйони у кисло-солодкому соусі

  1. Промиваємо та обсушуємо медальйони з індички.
  2. Готуємо маринад: у глибоку миску наливаємо соєвий соус, додаємо мед (якщо він зацукрився, його попередньо потрібно розтопити і дати охолонути), олію, попущений через прес часник та мелений перець. Добре перемішуємо.
  3. У мисці з маринадом добре вивалюємо м'ясо і залишаємо на кілька годин (або хоча б на 30 хвилин).
  4. Коли м'ясо замаринувалося, перекладаємо медальйони у форму для запікання та заливаємо маринадом.
  5. Запікаємо страву в розігрітій до 200 градусів духовці близько пів години. Виймаємо форму, перевертаємо м'ясо та запікаємо ще 10 хвилин, щоб м'ясо зарум'янилося.
  6. Подавати м'ясо найкраще із салатом зі свіжих сезонних овочів. З гарніру також можна вибрати рис, гречку або картоплю.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені кулінари назвали два цікаві інгредієнти, які подарують борщу абсолютно новий пікантний смак.