Індичка на смак зовсім не відрізняється від курятини, але головна її перевага, що вона менш калорійна. Так-так, ще менш калорійна, ніж м'ясо курки. Завдяки тому, що медальйони запікаються, а не смажаться, страва стає кориснішою. Тому можна не переживати ні за фігуру, ні за холестерин.
Перед тим, як приступати до запікання, медальйони з індички потрібно буде замаринувати – на це піде 1-2 години. Але якщо час підтискає, то м'ясо можна залишити в маринаді хоча б на пів години, адже в процесі приготування воно все одно просочиться.
Медальйони з індички в кисло-солодкому соусі – рецепт
Інгредієнти (на 4 порції):
- 600 г індички (медальйони)
- 50 мл соєвого соусу
- 3 зубчики часнику
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. олії (краще оливкової)
- Молотий чорний перець на смак
Спосіб приготування:
- Промиваємо та обсушуємо медальйони з індички.
- Готуємо маринад: у глибоку миску наливаємо соєвий соус, додаємо мед (якщо він зацукрився, його попередньо потрібно розтопити і дати охолонути), олію, попущений через прес часник та мелений перець. Добре перемішуємо.
- У мисці з маринадом добре вивалюємо м'ясо і залишаємо на кілька годин (або хоча б на 30 хвилин).
- Коли м'ясо замаринувалося, перекладаємо медальйони у форму для запікання та заливаємо маринадом.
- Запікаємо страву в розігрітій до 200 градусів духовці близько пів години. Виймаємо форму, перевертаємо м'ясо та запікаємо ще 10 хвилин, щоб м'ясо зарум'янилося.
- Подавати м'ясо найкраще із салатом зі свіжих сезонних овочів. З гарніру також можна вибрати рис, гречку або картоплю.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені кулінари назвали два цікаві інгредієнти, які подарують борщу абсолютно новий пікантний смак.