Today.ua

Обід за 5 хвилин - тортилья з начинкою з тих продуктів, що є в холодильнику

Дуже часто буває, що складно придумати обід, коли в холодильнику залишилося потроху тих чи інших продуктів. І щоб вони не зіпсувалися, їх можна пустити на дуже швидку та смачну страву, яку подають і на сніданок, і на обід, і на вечерю, а на її приготування піде всього п'ять хвилин.

Тортилья з начинкою – рецепт

Використовувати для цього рецепту можна будь-які продукти, які залишилися в холодильнику – гриби, помідори, огірки, зелень, ковбасу, сосиски, запечене чи тушковане м'ясо, або навіть плов. За основу можна взяти як коржик тортилью, так і лаваш. Замість плавленого сиру можна використовувати натуральний йогурт чи сметану.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Тортилью або лаваш круглої форми розрізаємо до середини, намазуємо на нього плавлений сир, сметану або натуральний йогурт, посипаємо зверху дрібно нарізаною улюбленою зеленню.
  2. На око поділяємо коло на чотири частини і вкладаємо по колу спочатку ковбасу або м'ясо, потім салат, помідори (розрізані навпіл чері або нарізаний на кружечки великий помідор) і натертий сир.
  3. Потім загортаємо тортилью або круглий лаваш у трикутник по колу, щільно притискаючи начинку. Потрібно загорнути так, щоб наприкінці залишився невеликий куточок, яким ми зафіксуємо коржик.
  4. Обсмажити тортилью можна просто як є на сухій сковороді.
  5. Або приготувати кляр: змішуємо яйце з борошном. Ретельно та акуратно, щоб не висипати начинку, вимочуємо коржик і відправляємо на добре розігріту сковороду. Обсмажуємо до золотистої скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
  6. Трикутники в клярі виходять соковитішим, а без нього – кориснішим.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені кулінари розкрили секрет приготування швидкого та корисного сніданку - вівсянка без варіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ