Дуже часто буває, що складно придумати обід, коли в холодильнику залишилося потроху тих чи інших продуктів. І щоб вони не зіпсувалися, їх можна пустити на дуже швидку та смачну страву, яку подають і на сніданок, і на обід, і на вечерю, а на її приготування піде всього п'ять хвилин.
Тортилья з начинкою – рецепт
Використовувати для цього рецепту можна будь-які продукти, які залишилися в холодильнику – гриби, помідори, огірки, зелень, ковбасу, сосиски, запечене чи тушковане м'ясо, або навіть плов. За основу можна взяти як коржик тортилью, так і лаваш. Замість плавленого сиру можна використовувати натуральний йогурт чи сметану.
Складові:
- Помідор
- Плавлений сир
- Салат
- Зелень
- Коржик чи лаваш
- Сир
- Ковбаса чи м'ясо
- 1 ст. л. борошна
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Тортилью або лаваш круглої форми розрізаємо до середини, намазуємо на нього плавлений сир, сметану або натуральний йогурт, посипаємо зверху дрібно нарізаною улюбленою зеленню.
- На око поділяємо коло на чотири частини і вкладаємо по колу спочатку ковбасу або м'ясо, потім салат, помідори (розрізані навпіл чері або нарізаний на кружечки великий помідор) і натертий сир.
- Потім загортаємо тортилью або круглий лаваш у трикутник по колу, щільно притискаючи начинку. Потрібно загорнути так, щоб наприкінці залишився невеликий куточок, яким ми зафіксуємо коржик.
- Обсмажити тортилью можна просто як є на сухій сковороді.
- Або приготувати кляр: змішуємо яйце з борошном. Ретельно та акуратно, щоб не висипати начинку, вимочуємо коржик і відправляємо на добре розігріту сковороду. Обсмажуємо до золотистої скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
- Трикутники в клярі виходять соковитішим, а без нього – кориснішим.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені кулінари розкрили секрет приготування швидкого та корисного сніданку - вівсянка без варіння.