Розсольник – звична страва, яку українські господарки часто готують на обід. Альтернативою йому стане огірковий суп по-польськи, якому віддають перевагу у сусідній країні. Вам знадобляться прості продукти і зовсім небагато часу.
Огірковий суп по-польськи запропонувала приготувати відомий фуд-блогер Наталія Калніна. Вона закликала освоювати кухню сусідніх країн та не боятися експериментів на кухні.
Інгредієнти:
- 0,5 кг м'яса на кістки;
- 2,5 л води;
- 3 картоплини;
- цибулина;
- морквина;
- 5 маринованих чи солоних огірків;
- 150 мл огіркового розсолу;
- лавровий лист;
- сіль та спеції за смаком;
- олія для смаження.
Відваріть бульйон на м'ясі і додайте нарізану невеликими кубиками картоплю. Тепер потрібно зробити засмажку. Для цього обсмажте цибулю та моркву на олії. Засипте в бульйон разом із тертими або нарізаними огірками та огірковим розсолом.
М'ясо потрібно вийняти з води і нарізати невеликими шматочками. Потім поверніть його у суп.
Огірковий суп по-польськи потрібно заправити. Заправка готується із 4 ст. л. сметани, 100 мл води, 1 ч. л. борошна та пучка зелені. Компоненти потрібно змішати з гарячою водою, добитися однорідності та влити в суп.
У літню спеку не завжди хочеться гарячого. Спробуйте приготувати холодний суп – окрошку. Головний секрет такої страви – у заправці. Кулінар та блогер Alina FooDee запропонувала відмовитися від квасу та кефіру на користь смачнішого інгредієнта.