Дуже часто навіть досвідчені господині скаржаться на те, що відбивні виходять не такими соковитими, як того хотілося б. М'ясо сухе і важко пережовується. Якщо ви стикаєтеся з такою ж проблемою, то скористайтеся порадами провідних шеф-кухарів, які розкрили секрет ідеальних відбивних.
Соковиті відбивні - що зробити з м'ясом перед приготуванням?
Найголовніше, що слід запам'ятати, м'ясо має бути свіжим. В ідеалі, якщо продукти на відбивні купуватимуться день у день. Адже заморожування, а потім розморожування можуть вплинути на якість приготовленої страви.
М'ясо на відбивні потрібно нарізати не надто великими, але й не надто маленькими шматочками. Ідеальним вважається шматок півтора сантиметра завтовшки.
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
Багато господинь іноді перестараються, і занадто сильно відбивають м'ясо молотком, через що воно виходить занадто тонким і не тримає форму.
В ідеалі окрім солі у приготуванні відбивних нічого використовувати не рекомендується, щоб не забивати смак м'яса. Солити страву потрібно безпосередньо перед приготуванням, інакше відбивні в результаті вийдуть сухими.
Соковиті відбивні – рецепт
Складові:
- 400 г свинини
- 2 яйця
- 4-5 ст. л. борошна
- 4-5 ст. л. панірувальних сухарів
- Сіль
- Перець
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Нарізаємо м'ясо на шматочки та відбиваємо молоточком.
- У мисці змішуємо яйця із сіллю та перцем.
- В одну тарілку насипаємо борошно, в іншу – панірувальні сухарі.
- Обмочуємо кожен шматочок м'яча спочатку в муці, потім в яєчній суміші, а потім в панірувальних сухарях.
- М'ясо обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків на розпеченій сковороді з олією.
- Готові шматочки м'яса розкладаємо на паперових рушниках, щоб увібрався зайвий жир.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як нашаткувати капусту за 5 хвилин без ножа та спеціальної тертки.