Відбивні виходять сухими: що потрібно зробити з м'ясом перед готуванням, щоб приготувати ідеальну страву

Дуже часто навіть досвідчені господині скаржаться на те, що відбивні виходять не такими соковитими, як того хотілося б. М'ясо сухе і важко пережовується. Якщо ви стикаєтеся з такою ж проблемою, то скористайтеся порадами провідних шеф-кухарів, які розкрили секрет ідеальних відбивних.

Відбивні виходять сухими: що потрібно зробити з м'ясом перед готуванням, щоб приготувати ідеальну страву - today.ua

Соковиті відбивні - що зробити з м'ясом перед приготуванням?

Найголовніше, що слід запам'ятати, м'ясо має бути свіжим. В ідеалі, якщо продукти на відбивні купуватимуться день у день. Адже заморожування, а потім розморожування можуть вплинути на якість приготовленої страви.

Відбивні виходять сухими: що потрібно зробити з м'ясом перед готуванням, щоб приготувати ідеальну страву

М'ясо на відбивні потрібно нарізати не надто великими, але й не надто маленькими шматочками. Ідеальним вважається шматок півтора сантиметра завтовшки.

Багато господинь іноді перестараються, і занадто сильно відбивають м'ясо молотком, через що воно виходить занадто тонким і не тримає форму.

Відбивні виходять сухими: що потрібно зробити з м'ясом перед готуванням, щоб приготувати ідеальну страву

В ідеалі окрім солі у приготуванні відбивних нічого використовувати не рекомендується, щоб не забивати смак м'яса. Солити страву потрібно безпосередньо перед приготуванням, інакше відбивні в результаті вийдуть сухими.

Соковиті відбивні – рецепт

Складові:

  • 400 г свинини
  • 2 яйця
  • 4-5 ст. л. борошна
  • 4-5 ст. л. панірувальних сухарів
  • Сіль
  • Перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

Відбивні виходять сухими: що потрібно зробити з м'ясом перед готуванням, щоб приготувати ідеальну страву

  1. Нарізаємо м'ясо на шматочки та відбиваємо молоточком.
  2. У мисці змішуємо яйця із сіллю та перцем.
  3. В одну тарілку насипаємо борошно, в іншу – панірувальні сухарі.
  4. Обмочуємо кожен шматочок м'яча спочатку в муці, потім в яєчній суміші, а потім в панірувальних сухарях.
  5. М'ясо обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків на розпеченій сковороді з олією.
  6. Готові шматочки м'яса розкладаємо на паперових рушниках, щоб увібрався зайвий жир.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як нашаткувати капусту за 5 хвилин без ножа та спеціальної тертки.