Today.ua

Вівсянка без варіння: розкрито секрет приготування швидкого та корисного сніданку

Вівсянка вважається однією з найкорисніших каш, з якої рекомендується розпочинати свій день. Завдяки своїм властивостям вона збагачує організм вітамінами, а лусочки допомагають прочистити кишечник. Але варіння є не самим оптимальним способом приготування вівсянки. Дієтологи розповіли, як правильно готувати вівсянку, щоб зберегти в ній максимум користі.

Йдеться про процес замочування вівсяних пластівців. А тому якщо ви хочете з'їсти цю кашу на сніданок, подумати про її приготування потрібно з вечора.

Вимочують пластівці зазвичай у воді, молоці чи соку. Але найкорисніше взяти звичайну чисту питну воду. Вівсянку поміщають у каструлю або порційно у тарілку та заливають водою. Можна відразу ж додати попередньо вимиті сухофрукти, родзинки, насіння чи горіхи – так каша стане в рази кориснішою.

Вівсянка без варіння – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. З вечора заливаємо вівсяні пластівці водою, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо замочуватися на ніч.
  2. Якщо хочете додати сухофрукти, їх потрібно попередньо вимити. Як добавки можна використовувати горіхи, насіння, курагу, чорнослив, родзинки, свіжі ягоди або цукати.
  3. Вранці готову вівсянку можна заправити ложкою натурального йогурту замість цукру взяти мед. Напередодні холодів було б добре ввести до раціону корицю та імбир.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати пишний омлет без борошна в духовці - рецепт ситного сніданку з трьох інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ