Вівсянка вважається однією з найкорисніших каш, з якої рекомендується розпочинати свій день. Завдяки своїм властивостям вона збагачує організм вітамінами, а лусочки допомагають прочистити кишечник. Але варіння є не самим оптимальним способом приготування вівсянки. Дієтологи розповіли, як правильно готувати вівсянку, щоб зберегти в ній максимум користі.
Йдеться про процес замочування вівсяних пластівців. А тому якщо ви хочете з'їсти цю кашу на сніданок, подумати про її приготування потрібно з вечора.
Вимочують пластівці зазвичай у воді, молоці чи соку. Але найкорисніше взяти звичайну чисту питну воду. Вівсянку поміщають у каструлю або порційно у тарілку та заливають водою. Можна відразу ж додати попередньо вимиті сухофрукти, родзинки, насіння чи горіхи – так каша стане в рази кориснішою.
Вівсянка без варіння – рецепт
Складові:
- 2 склянки вівсянки
- 400 мл води
- Добавки до смаку
Спосіб приготування:
- З вечора заливаємо вівсяні пластівці водою, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо замочуватися на ніч.
- Якщо хочете додати сухофрукти, їх потрібно попередньо вимити. Як добавки можна використовувати горіхи, насіння, курагу, чорнослив, родзинки, свіжі ягоди або цукати.
- Вранці готову вівсянку можна заправити ложкою натурального йогурту замість цукру взяти мед. Напередодні холодів було б добре ввести до раціону корицю та імбир.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати пишний омлет без борошна в духовці - рецепт ситного сніданку з трьох інгредієнтів.