Панкейки на молоці виходять ніжними, в міру солодкими та дуже смачними. Такий перший прийом їжі подарує чудовий настрій. Тішить і те, що вони готуються максимально просто та із доступних інгредієнтів.
Щоб приготувати панкейки на молоці, вам знадобляться:
- 200 г борошна;
- 1 яйце;
- 3 ст. ложки рослинної олії;
- 250 мл молока;
- 5 ст. ложки цукру;
- дрібка солі;
- 1 ч. л. соди або розпушувача.
Змішайте яйце з цукром і добре збийте. Підійде як віночок, і міксер, але другий спосіб легший. Потім потрібно додати рослинну олію та молоко.
Змішайте борошно з розпушувачем чи содою, додайте сіль. Всипте в молочну суміш і перемішайте. Збивати не потрібно - головне домогтися однорідності, щоб у тісті не було грудочок. Вимішуючи тісто занадто довго, можна добитися того, що готові панкейки стануть гумовими, а не пухкими.
Переверніть їх на інший бік і залиште на 1-2 хвилини. Слідкуйте за тим, щоб панкейки не підгоріли – потрібна ніжна золота скоринка.
Готові панкейки на молоці подають з ягідними та фруктовими топінгами, кленовим сиропом чи медом. Вони будуть дуже смачними разом із гарячим какао, кавою чи чаєм. Смачного!
Раніше ми розповіли, як приготувати панкейки на кефірі.