Осінь, сезон дощів - саме час вирушити по гриби. А принісши додому повний кошик свіженьких підберезників, підосиновиків чи лисичок, можна взятися за їхнє приготування. Наприклад, зробити найсмачніший паштет, який не відрізнити від м'ясного. Готовий продукт можна використовувати як намазку на хліб або начинку для випічки.
Паштет із грибів – рецепт
Складові:
- Гриби
- Рослинна олія
- Цибуля
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування:
- Гриби перебираємо, видаляємо гнилі та зіпсовані частини. Добре промиваємо, видаляємо весь бруд, сміття, листя та траву. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.
- Довільно нарізаємо гриби та цибулю.
- На добре розігріту сковороду з олією викладаємо гриби та цибулю, готуємо під кришкою до готовності.
- Наприкінці посолити і поперчити до смаку.
- Зняти готові гриби з цибулею з вогню і дати їм охолонути. Після цього перебиваємо блендером чи через м'ясорубку. Можна скласти в контейнер і поставити в холодильник, а можна розкласти порційно і заморозити - можна використовувати як начинку для вареників, пирогів, млинців, пиріжків і булочок.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам спробувати приготувати нагетси як у KFC. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як приготувати соковиту курочку в хрумкій паніровці.