Печиво без борошна не сильно відрізнятиметься від традиційного. Головне – щоб у зоні доступу були інші інгредієнти, такі ж прості та недорогі. Пропонуємо рецепт десерту нашвидкуруч.
Багато господарок під час війни навчилися робити випічку самостійно. Вона виходить доступнішою – можна пристойно заощадити на магазинних ласощах. Та й домашнє печиво точно буде корисніше для організму. Печиво без борошна можна приготувати не менш смачним, ніж з ним. Візьміть замість нього звичайну манку.
Вам знадобляться:
- 300 г + 4 ст. л. для паніровки;
- 100 мл молока;
- 80 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- яйце;
- дрібка солі;
- 60 мл рослинної олії;
- 8 г розпушувача.
Візьміть глибоку миску і відправте туди яйце, цукор і сіль. Збийте віночком чи міксером – як зручно. Додайте молоко та олію і знову перемішайте суміш.
Тепер потрібно змішати манну крупу з розпушувачем та невеликими порціями ввести в тісто. Усі інгредієнти мають утворити однорідну масу.
Накрийте ємність із тістом харчової плівкою та залиште приблизно на годину. Цей час потрібен для того, щоб манка ввібрала рідину і маса стала густішою.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладайте печиво на пергамент – дотримуйтесь відстані між виробами. Випікайте десерт протягом 30-35 хвилин під час конвекції.
Таке печиво без борошна відмінно підійде до кави по-східному, яка готується у турці.